HR-advies

Jouw sparringpartner in verzuimbeleid

Ziek betekent niet altijd volledig arbeidsongeschikt. Bij De Verzuimmakelaar kijken we naar wat iemand nog wel kan betekenen voor jouw organisatie. En we proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten. Het is dan wel zaak om een goed verzuimbeleid te voeren. En dit beleid duidelijk te communiceren, zodat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt. De Verzuimmakelaar is hierin jouw sparringpartner.

 • Schrijven of herschrijven van beleid
  Volgens de wet staat in een effectief verzuimbeleid minimaal het volgende beschreven: een toelichting op de verzuimpreventie, dus welke maatregelen je hebt genomen om verzuim te voorkomen. Het verzuimprotocol: procedures rondom ziekmeldingen en ziek zijn. En de verzuimregistratie en –analyse: hoe je verzuimgevallen vastlegt en deze evalueert. Bij De Verzuimmakelaar kunnen wij je helpen bij het schrijven of herschrijven van verzuimbeleid, zodat jij meer grip krijgt op verzuim.
 • Functionerings-/groeigesprekken
  Het behoeft geen toelichting dat je met een goed functionerings- of groeigesprek mensen enorm kunt motiveren. Maar hoe pak je dat nou precies aan? Wij geven je richtlijnen, waarmee je het beste uit mensen naar boven kunt halen. Positieve gezondheid is een visie die wij hierbij vaak inzetten. Deze leer benadrukt de kracht van mensen en legt de focus minder op het afwezig zijn van ziekte.
 • Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)
  Meten en verbeteren, dat is het uitgangspunt van een toegankelijke en effectief medewerkerstevredenheidonderzoek. Want luister je goed naar je medewerkers, dan kun je samen meer succes boeken. De Verzuimmakelaar biedt een MTO dat betrouwbare inzichten geeft in wat al goed gaat en wat beter kan.
 • Gesprekken op de werkvloer
  Je weet dat er iets speelt, maar kunt de vinger er niet precies op leggen. Of je wilt niet dat het gaat escaleren. Laat ons je helpen, ook bij een eenmalig gesprek kun je onze diensten inzetten. Het kan je behoeden voor vervelende en langslepende conflicten.
 • 2e spoortraject via ons zusterbedrijf 2de Spoor
  Is je medewerker langdurig ziek en niet in staat de eigen functie uit te oefenen? En zijn alternatieve werkzaamheden binnen jouw bedrijf ook geen optie? Dan ga je volgens de Wet verbetering poortwachter samen op zoek naar een baan bij een andere organisatie, het zogenaamde 2e spoortraject. Bij ons zusterbedrijf 2de Spoor zijn ze hierin gespecialiseerd. Wij stellen je graag aan hen voor.