Blog

terug

“De lijnen zijn kort, dat werkt heel prettig”

Binnen Driestroom is Karlijn van Deelen adviseur duurzame inzetbaarheid en verzuim, arbo-coördinator, preventiemedewerker en P&O businesspartner voor een aantal teams. Bij complexe casuïstiek gaat ze in overleg met De Verzuimmakelaar. “De Verzuimmakelaar is flexibel en ze houden de lijnen kort. Dat werkt heel prettig.”

Karlijn van Deelen van Driestroom over De Verzuimmakelaar

Driestroom gelooft in onbeperkt meedoen

Driestroom is er voor mensen met een ondersteuningsvraag bij het realiseren van alledaags geluk. Ze zijn verwachtingsvol tegenover iemands mogelijkheden zonder de beperking of belemmering uit het oog te verliezen. Door de diverse dienstverleningsmodules bedienen ze een brede doelgroep, zowel kinderen als volwassenen.

Omvang organisatie

De diensten van Driestroom zijn gericht op leren, ontwikkelen, wonen, (op afstand) begeleiden en behandelen. De stichting omvat woon- en werklocaties, behandelcentra, een expertisecentrum en een Centraal Bureau met alle ondersteunende diensten. Daarnaast is er nog een aantal dochterondernemingen, zoals Driekracht, DROOM! en de franchisenemers van Ondernemersgroep De Driestroom. In totaal werken er zo’n 1.400 mensen bij Driestroom.

Verzuim voorkomen

Karlijn richt zich binnen deze omvangrijke organisatie op de verzuimdossiers, het terugdringen van verzuim en preventie. “Ik geef advies aan de organisatie maar sta ook met de ‘voeten in de klei’ door mijn rol als P&O businesspartner, waarin ik teamleiders en medewerkers adviseer, bijvoorbeeld over verzuimsituaties. In welke rol ik ook zit, het gaat er altijd om dat we in contact, met oprechte interesse luisteren naar de ander en het juiste doen, zodat medewerkers met plezier en in een gezonde omgeving kunnen werken.”

Gekozen voor De Verzuimmakelaar

In 2018 heeft De Verzuimmakelaar de aanbesteding van Driestroom gewonnen. Karlijn was destijds betrokken bij de presentaties van de diverse arbodiensten. De Verzuimmakelaar viel op doordat ze een relatief kleine speler zijn. Dit heeft als voordeel dat ze snel kunnen schakelen en maatwerk kunnen bieden. “Sinds 2019 ben ik in deze functies werkzaam en heb ik nieuwe verantwoordelijkheden op het gebied van verzuim en preventie. Bij De Verzuimmakelaar heb ik nauw contact met Myrtille van Hout.”

Verzuimadvies

Ben je klant bij De Verzuimmakelaar dan bepaal je zelf hoeveel ondersteuning je nodig hebt. “Myrtille adviseert ons over het terugdringen van verzuim, we schakelen haar in bij complexe casuïstiek en ze kijkt mee naar de verzuimcijfers. Zij ondersteunt mij en ik adviseer de organisatie. Ze is een goede sparringpartner.”

Maatwerk is voor ons belangrijk

Karlijn vindt het heel prettig dat De Verzuimmakelaar aansluit op de behoefte. “Wij zijn een organisatie die heel veel zelf doet. De Verzuimmakelaar kijkt goed naar wat er nodig is en doet ook weleens een stapje terug als ze zien dat de klant het zelf kan oppakken. Ze laten ons dan niet helemaal los maar vertrouwen erop dat we bepaalde zaken zelf kunnen regelen. Die flexibiliteit en het maatwerk vind ik heel belangrijk, hiermee onderscheidt De Verzuimmakelaar zich ook in de markt. En dat is waarom wij het prettig vinden om met hen samen te werken.”

Veel deskundigheid in huis

Niet elke organisatie kan veel zelf oppakken. “Het past bij ons dat ze op afstand staan maar ook als je alles rondom verzuim wil uitbesteden, is De Verzuimmakelaar een geschikte partij. Ze hebben een goed systeem en er is veel deskundigheid in huis. Ik zou het met een gerust hart aan hen overlaten.”

terug