terug
Wie is Mirelle Klijs?
Mirelle zal voor veel LTC-ers geen onbekende zijn. Ze is al jaren lid van onze club, deed vrijwilligerswerk waaronder de PR-commissie en is tegenwoordig vaak op de padelbaan te vinden.
Mirelle: ‘Ik vind padel echt héél erg leuk. Ik tennis nog wel, maar padel vind ik onderling leuker. Je staat dichter bij elkaar en hebt daardoor voortdurend contact. Dat vind ik gezellig en daar kom ik voor. Iedereen wil zijn punt scoren dus het is ook nog behoorlijk fanatiek en energiek. Voor mij is dat genieten. Ons sponsorcontract voor de padelbaan heb ik dan ook met net zoveel plezier verlengd.
Wie is de Verzuimmakelaar?
Mirelle begon haar onderneming in Uden met 2deSpoor. Een bedrijf gericht op verzuim en passende re-integratie van medewerkers. Inmiddels is deze start up gegroeid naar vier bedrijven die internationaal actief zijn op alle aspecten en gebieden van werkverzuim. In bedrijven en organisaties is dit een actueel thema. Het terugdringen van verzuim is behalve financieel gunstig vooral ook gunstig voor het werkklimaat. Personeelskrapte, roosters die veranderen, extra diensten die gedraaid worden, het zijn allemaal stress verhogende factoren.
De Verzuimmakelaar ondersteunt als gecertificeerde arbodienst bedrijven beleidsmatig met advies en directe ondersteuning. Je kunt bij hen terecht met alle vragen over personeelsbeleid, verzuimbeleid, preventie en arbeidsrechtelijke zaken.
McCourse verzorgt opleidingen voor leidinggevenden om zowel de arbeidsrechtelijke, als beleidsmatige en sociale kanten van verzuim beter aan te kunnen pakken. Ze geven bijvoorbeeld praktische opleidingen om vaardigheden zoals het goed voeren van een verzuimgesprek, snel onder de knie te krijgen.
One2Talk is een mooi middel om preventief op verzuim in te kunnen spelen. Deze jongste loot aan de stam richt zich op de individuele medewerker die anoniem een beroep kan doen op een coach.
Mirelle; ‘burn-out is een opeenstapeling van kleine dingen die samen zo groot zijn geworden dat je er niet meer uit komt. Je raakt de regie over de dagelijkse dingen kwijt. Zover wil je het als bedrijf en als persoon niet laten komen. Maar ja, mensen hebben een aarzeling om naar hun baas te gaan als het even niet lekker loopt. Je laat niet graag weten dat het niet meer lukt. One2Talk is gericht op mentaal welzijn. Hoe eerder je actie onderneemt als het even niet meer gaat, hoe beter. Het mooie van dit aanbod is dat de werkgever met ons een contract aangaat voor het aanbod van coaching en dat medewerkers hier volkomen anoniem gebruik van kunnen maken. Als werkgever laat je hiermee zien dat je zorg hebt voor je medewerkers. Voor de medewerker zelf is zo de drempel om met iemand in gesprek te gaan laag. Wij hebben als bedrijf een stevige basis van coaches. Er staan over het land verdeeld 58 professionele coaches klaar om te helpen met de vragen die er zijn.
Bij al mijn bedrijven is mijn motto; zie elkaar, heb aandacht! Alleen dat al helpt. Het brein maakt dopamine aan bij een goed contact, bij een goed gesprek. Dat kan net die energie geven die je nodig hebt om zelf probleemoplossend aan de slag te gaan.’
De betekenis van sponsor zijn
Heb aandacht, zie elkaar! Dat motto is voor Mirelle niet alleen van toepassing in haar bedrijven. Het is haar manier van actief en sociaal in de wereld zijn.
Mirelle: ‘Als wij als Udense ondernemers niet sponsoren, wie dan wel? Zonder sponsoren heb je geen florerend verenigingsleven. Zoals dat verenigingsleven ook niet zonder vrijwilligers kan. Wij doen vanuit ons bedrijf veel maatschappelijke dingen. Het is een heel lijstje! Veel daarvan is sport omdat ik sporten zelf gewoon leuk vind. LTC natuurlijk maar ook UDI en een korte tijd de hockeyclub. We dragen bij aan 22Q11 en elk jaar zetten we een wensboom in de etalage. Daarin mogen mensen een wens hangen voor een ander. Een aantal daarvan vervullen wij. Ook steunen we Stichting De Goeie Reis. Een reisorganisatie voor senioren die zorg en ondersteuning nodig hebben. De meeste goede doelen kies ik zelf. Mijn medewerkers kiezen elk jaar een goed doel met geld dat ik voor hen opzij zet. Elke maand gaat er per medewerker € 10,- in de goede doelen pot. Dat geld komt niet uit hun salaris maar uit de bedrijfswinst. Dit jaar ging dat geld naar de Wensambulance. Behalve geld geven, dóen we ook dingen zoals een partnerschap met Campus in het Handelshuys en dit jaar een etentje met ouderen van St Jan. Daar wordt iedereen blij van.’
Spontane steun
In de veelheid aan voorbeelden vertelt Mirelle over een spontane sponsoractie. Hierin is de snelheid en gulheid van Mirelle zichtbaar: ‘Ik stond laatst bij de bakker en hoorde toevallig een gesprek over een veilingavond voor het Gehandicaptenzwemmen. Een club gedragen door vrijwilligers van vooral ouders en familie. Een nieuw bestuur trad aan met nieuwe plannen maar ja, er was weinig budget. Er zijn sowieso al extra kosten voor het verwarmen van het zwembad, hoorde ik zeggen. De kinderen hadden tekeningen gemaakt en die werden geveild. Ja, dacht ik, het grootste deel van de kopers zijn dan weer diezelfde ouders en familieleden. Fantastisch natuurlijk, maar ze doen al zoveel. Ik heb daar bij de bakker niks gezegd, maar terug op kantoor mijn administrateur gevraagd om uit te zoeken of we een donatie zouden kunnen doen. Met de mededeling erbij dat hun verhaal bij de bakker gehoord is. Dat lukte. Ik werd daarna gebeld met een blije reactie. Hoe fijn het was om het bedrag op de teller ineens een flinke stap omhoog te zien gaan. Nogmaals, ik vind dat we als Udense ondernemers bij te dragen hebben aan dit soort activiteiten. Die zijn het hart van een sociale samenleving.’
Mirelle’s motto
We zeiden het al. Mirelle’s motto is; Zie elkaar! Heb aandacht! Draag bij aan de samenleving, kunnen we daar wel aan toevoegen.
Die boodschap heeft ze aan iedereen en vooral aan de jongeren waar ze mee samenwerkt, samen speelt en samen leeft: ‘vooral niet klagen, wel meedoen! Je hebt opleiding, ervaring, energie, doe er iets mee voor de samenleving en doe er iets mee voor de club waar je deel van uitmaakt. Dingen gebeuren niet vanzelf en niets is vanzelfsprekend. Overal zijn handjes nodig en goede ideeën. Geef iets terug voor alles wat je zomaar krijgt’.
Dank je wel Mirelle voor je inspirerende lessen en je gulle bijdrage aan LTC!
Interview en tekst; Ria Kauffman
terug