Blog

terug

‘No-nonsense, korte lijntjes en snel kunnen schakelen: De Verzuimmakelaar past bij ons’

Bij Seats and Sofas hebben ze als specialist in zitmeubelen een bijzondere positie. “We zijn een uniek retailbedrijf”, vertelt Nicole Dijkshoorn. “Onze betaalbare bankstellen en fauteuils zijn uit voorraad leverbaar: vandaag kopen, vanavond zitten. Dat biedt geen enkele andere partij.” Seats and Sofas heeft in Nederland 21 megastores. In De Verzuimmakelaar vonden zij een arbodienstverlener die echt past.

Aanbod sluit aan
Nicole is administratief medewerker personeelszaken en werkt sinds 2018 bij Seats and Sofas. “In 2019 zijn we in contact gekomen met De Verzuimmakelaar. We waren op zoek naar een nieuwe arbodienstverlener en eigenaar Mirelle Klijs zit in het netwerk van onze financieel directeur. De diensten die De Verzuimmakelaar aanbiedt passen bij onze organisatie.”

Maatwerk en persoonlijk contact
De visie van De Verzuimmakelaar is dat elke casus uniek is. “Ze bieden maatwerk en je hebt echt persoonlijk contact met je casemanager. Dat is heel prettig. Alle casemanagers bij De Verzuimmakelaar hebben veel kennis in huis en denken ook mee over verzuimpreventie. Er is altijd wel iemand die bij je past, dat is volgens mij een kracht van De Verzuimmakelaar. Wij zijn heel blij met Anique van Vroenhoven, ze is echt een verlengstuk van onze HR-afdeling. Haar nuchtere kijk op de, de no-nonsense aanpak, de humor die ze ook heeft en het informele contact vinden we heel fijn.”

Korte lijntjes
Door het persoonlijke contact zijn de lijntjes kort. “Dat is makkelijk schakelen. Even een dossier doornemen, handige tips voordat ik een lastig gesprek inga of sparren over bepaalde ontwikkelingen: Anique is altijd bereikbaar voor advies. Is er contact nodig met de bedrijfsarts of een andere professional, zoals een arbeidsdeskundige of vertrouwenspersoon, dan neemt zij dat als vanzelfsprekend van ons over.”

Niet een puur medische oorzaak
Steeds vaker heeft verzuim niet een puur medische oorzaak, maar spelen er andere zaken een rol. “Bij De Verzuimmakelaar hebben ze diverse professionals in hun providersboog. Afhankelijk van wat er nodig is, zetten zij een passende hulpverlener in. Zoals bijvoorbeeld een mediator voor als de situatie complexer wordt. Of een schuldhulpverlener als een medewerker er privé niet meer uitkomt. De oplossingen zijn per medewerker anders, Anique begeleidt ons waar nodig. Ik leer van elke situatie, waardoor ik steeds vaker zelf weet hoe ik met bepaalde problematiek moet omgaan.”

terug