Blog

terug

Rokers zijn killing voor je onderneming

Wist je dat….
…. een fulltime rokende werknemer dagelijks gemiddeld 2 x 15 minuten extra pauze neemt? Dat zijn op jaarbasis circa 15 werkdagen! Je kunt dus zeggen dat een rokende collega 3 extra weken aan gratis vakantiedagen opneemt.

En niet alleen deze extra rookpauzes zijn belastend voor een werkgever. Wat denk je van de rokende medewerkers pal naast de entree van de onderneming? Niet bepaald representatief natuurlijk…

Daarnaast is het een feit dat rokende collega’s vaker ziek zijn dan de niet-rokers. De workload komt dus vaak terecht op de schouders van de niet rokende collega’s.

Kortom; Het is heel gezond voor je onderneming om een rookvrije werkvloer te creëren. Doe mee als bedrijf met Stoptober. Promoot deze landelijk actie bij al jouw medewerkers en zorg dat de rokers de hele maand oktober geen sigaret aanraken. Onderlinge steun en gezamenlijk stoppen verhoogt de kans om de verslaving te overwinnen. Kijk op www.bedrijven.stoptober.nl.

Bij De Verzuimmakelaar zetten we dit graag nog breder neer. Wij denken om en stimuleren “beginnen met gezonder leven”. Een leven waarin we meer lucht hebben, meer smaak, meer reuk, kortom een fijner en ook nog een langer leven.

Als je positief benadrukt wat je wilt bereiken is de kans van slagen veel groter.  Hoe ga je daar binnen jouw organisatie mee om?

terug

De Tips Van De Verzuimmakelaar Op Een Rijtje:

  • Begeleid medewerkers die willen stoppen met roken. Werknemers die niet roken blijven vaak gezonder en inzetbaar.

  • Begeleiding bij het stoppen met roken wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

  • Zorg voor een duidelijk (niet)rookbeleid. Als je het opneemt in een breder arbobeleid is het mogelijk om een algeheel rookverbod door te voeren.

  • Maak duidelijke richtlijnen voor welke consequenties de medewerker kan verwachten als hij de regels overtreedt. Wees strikt en consequent in het uitvoeren van het rookbeleid. De sanctie moet per situatie vastgesteld worden.

  • Heb je vragen, neem contact met ons op, we kunnen je helpen met het opstellen van een rookbeleid dat past bij jouw organisatie.